onsdag 9. november 2011

Thaphanthong

Mandag reiste vi med to av studentene våre til deres landsby Thaphanthong, for å skrive under kontrakt sammen med deres familier. Vi skriver kontrakt med alle våre elever og studenter som er i prosjektet, og det er viktig at familiene deres også er inneforstått med de forpliktelsene som følger med støtten vi gir.

Downtown Thaphanthong.
Thaphanthong ligger ca. 12-13 mil fra Savannakhet, der de første 10 milene av veien består av en helt ok standard. Den festlige delen begynner i det man tar av hovedveien mot landsbyen og tar fatt på de siste milene. Malangsveiene fremstår som to-felts motorveier i forhold til dette. I regntida er Thaphanthong fullstendig isolert på grunn av mangel på vei og høy vannstand i en av elvene som man må krysse.  

Veien opp til Thaphanthong var av denne standarden.
Shaken and stired bakpå lasteplanet.

Studentene våre ble litt bilsyke på veien.

Et lite hull i brua.


I dette området lever en etnisk minoritet som har et eget språk og tror på naturånder. De lever under enkle kår og mange av dem har ikke elektrisitet i husene sine. Vi var på møte med skolekontoret i Thaphanthong, møtte familiene til studentene våre, spiste på den lokale kneipa (veggismeny = ris og omelett), lærte en gjeng ungdommer å spille "Idiot" og overnattet på et gjestehus som hadde sett sine renere og penere dager. 
Idyll på bygda.
Innhøstinga av ris er i full gang.

Monsterbilen vår.

Det var en spennende tur med mange nye inntrykk! Og ikke var det så allerverst å komme hjem til egen seng igjen, heller.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar